Hud & Päls

Kattfrisyrer: De 10 bästa stilarna för din katt

Hur häftig är din katt? Skulle den kunna vara häftigare? Oroar du dig över att den inte får tillräckligt med uppmärksamhet från dina vänner, grannar eller andra katter i området? Riktiga problem kräver riktiga lösningar. Men vänta, du behöver inte spöka ut den med roliga hattar eller sätta små solglasögon i dess oimponerade ansikte. Den kanske bara behöver en liten make-over - en ny stil. En ny och häftig frisyr. Du kan, såklart, vara kreativ och själv komma på en ny och unik stil. Kanske en som liknar din egen frisyr? Eller så låter du din kreativa hjärna vila och hämtar inspiration från vår guide med de 10 bästa frisyrerna som ger din katt en skön och fräsch stil. Japp, vi har verkligen satt ihop en. Varsågod.

Den stolta flockledaren

Låt ditt lilla monster leva ut sitt sahariska arv med den här lejoninspirerade frisyren. Den är inte bara supersofistikerad utan den hjälper också till att få din katt att sluta fälla. Inga fler hårbollar, tovor eller matt päls. Bara ren och oförstörd lejonkatt. För att uppnå den här rytande häftiga frisyren ska du raka din katts kropp, ben och svans men lämna en toffs på svanstippen. Lämna också en stor man kring huvudet och halsen som går ner mot dess framben. Sen är du klar. Din katt är ett fullfjädrat lejon som lätt hade platsat för en roll i Lejonkungen!

Den rykande draken

Se till att din katt är redo för halloween genom att styla om den till en drake. Du behöver inte krångla på den en maskeraddräkt. Tvätta den med Hud & Päls Schampo, torka den och börja klippa. Precis som “Den stolta flockledaren” börjar den här frisyren med att du rakar din katts kropp, men lämna päls längs med ryggraden. Raka benen som ovan och lämna även här en man runt hals och huvud. Sen kommer det knepiga; att klippa pälsen längs med ryggraden till trianglar med en rak sida mot svansen. Gör detta längs med hela ryggraden och svansen. Bara hoppas att den sitter still tillräckligt länge så att du kan klippa klart. Sen kan du bara luta dig tillbaka och beundra din nya husdjursdrake!

Sammetsdrömmen

Ge din pälskling en aerodynamisk och cool look med den här frisyren. Pälsen får enkelt en sammetslyster och du minskar samtidigt fällning och hårbollar! Raka helt enkelt hela kroppen med en trimmer som lämnar pälsen ca 1 cm lång och håll samma inställning över hela pälsen. När du drar handen över din katt kommer den att kännas som en lyxig sammetskudde. De andra katterna kommer att bli så avundsjuka!

Korkskruven

Din katt kommer att bli områdets snackis med den här spiralfrisyren. Lämna svanstippen och raka runt kroppen och upp och lämna en spiral av päls som går runt kroppen och uppför svansen. Se till att spiralen öppnas upp när du närmar dig ansikte och hals. Et voila, din katt är nu en korkskruv. Den här frisyren handlar helt klart mer om stil än om funktionalitet. Men vilken stil det är sen!

Egoisten

Får du någonsin intrycket av att din katt tycker att den är bättre än alla andra? Ge den en stil som matchar självbilden med den här storhuvade frisyren. Det är egentligen ganska enkelt. Allt du behöver göra är att raka hela kroppen, benen och svansen. Men lämna pälsen på huvudet och försök få så mycket volym som möjligt. Puffa verkligen upp pälsen på huvudet ordentligt. Och nu kommer din katt att ha ett huvud som är lika stort som egot. Härligt!

Ugg Boots Ultra Deluxe

Inget går upp mot den varma och mysiga känslan av att gosa ner fötterna i ett par Ugg-boots på vintern. Varför inte ge din katt samma upplevelse? Eller i alla fall samma stil. Raka hela kroppen och när du kommer till benen slutar du precis ovanför skenbenen. Nu kommer din katt att se ut som om den har små varma Ugg-boots på tassarna. Och det, mina damer och herrar, är en mycket gullig stil.

Punkaren

Hatar din katt auktoriteter? Misstänker du att din katt smider planer att krossa systemet och kapitalismen när du vänder ryggen till? Ja, då är detta en stil som är perfekt för din lilla anarkistkisse. Raka hela kroppen men lämna en tjock strimma päls längs med ryggraden. När du gjort detta håller du upp pälsstrimman med fingrarna och rakar jack i din. Ställ sedan varje sektion upp i en spike. Häpna över din lilla punkare!

Pälsbollen

Den här är enkel. Låt din katts päls växa ut och trimma allt eftersom runt huvudet och ansiktet i formen av en boll. Schamponera, balsamera och borsta pälsen. Din katt är nu en pälsboll. Och, förmodligen, en mardröm att städa upp efter!

Statsministern

Den här stilen passar bäst på katter som har sista ordet i hushållet. Låt pälsen på ovansidan huvudet växa ut medans du håller resten av kroppen kort och vältrimmad. När huvudpälsen är tillräckligt lång kammar du den i en sidbena. Kanske matchar du med en liten krage och slips. Och där har du det. Enkelt men auktoritärt.

Den professionella

Alternativt så plockar du undan trimmern och tar med katten till en professionell pälsvårdare. Dom kommer att kunna vägleda dig genom en hel arsenal av pälsstilar och kattfrisyrer, och ge dig råd om vad som är bäst ur en funktionell synvinkel. Och du slipper städa upp efteråt. Vilken bonus!

Andra intressanta artiklar