Välbefinnande

Vi vet att du älskar din hund, och vi vet hur mycket din hund gör för ditt välmående. Alla gånger din hund skyndat ut i hallen för att hälsa dig välkommen hem med sin viftande svans och lyckliga ögon, och alla gånger din hund har funnits där för dig. säkert vill du göra mins lika mycket för din hunds välmående, och det kan du. Här hittar du allt du behöver för att boosta din hunds välmående inifrån och ut. Vi på Animigo erbjuder endast väl utvalda och kvalitetssäkrade produkter. Vi strävar även att producera alla våra produkter i kombination med naturliga ingredienser, utan några artificiella tillsatser.
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Hur tar man hand om hundens hälsa och välmående?

Om du är en hundägare så vet du att din hund är mycket mera än bara ett husdjur. De är en del av familjen och våra lojala följeslagare som vi älskar och vill ta hand om! Deras allmänna hälsa och välmående är viktig om du vill hålla dem glada och friska så länge som möjligt. Att ta hand om din hunds hälsa innebär att ta hand om deras hygien och ge dem en balanserad kost, motion och mycket kärlek och uppmärksamhet.

Näring för friska hundar

För naturligt friska hundar bör man först och främst tänka på att ge dem näringsrik mat. ‘Du är vad du äter’ gäller även för hundar och deras välmående. Det är oerhört viktigt att ge hunden en balanserad och hälsosam diet. Det finns många olika sorters hundfoder och du bör välja ett som är lämpligt för din hunds specifika behov. Ett högkvalitativt hundfoder bör innehålla rikligt med vitaminer, mineraler, nyttiga fetter och proteiner. Dessa ämnen är viktiga för alla hundars dieter.

Vitaminer för hundar

Det finns ett brett utbud av olika hundvitaminer och mineraler som alla har egna individuella fördelar. Många hundfoder innehåller nödvändiga näringsämnen, men inte alltid tillräckligt mycket eller rätt variation för en komplett diet. I dessa fall kan naturliga kosttillskott för hundar vara ett bra tillägg. Det finns både multivitaminer samt vitaminer som är anpassade för mer specifika behov, som B vitamin till hundar eller särskilda kosttillskott för valpar. Några av de mest effektiva vitaminerna och mineralerna som stödjer hundens allmänna hälsa och välmående inkluderar:

Vitamin eller Mineral Fördelar
A-vitamin Slemhinnor, hud, syn & immunförsvar
B-vitamin Metabolism, slemhinnor, hud, päls, trötthet & utmattning, syn & psykologisk funktion
C-vitamin Kollagenbildning för ben, brosk, tänder, tandkött och immunförsvar
D-vitamin Ben, muskler, tänder & immunförsvar
E-vitamin Skyddar cellerna från oxidativ stress
Kalcium Muskler, matsmältningsenzymer, ben & tänder
Koppar Hår & hudpigmentering
Järn Kognitiv funktion, energiproduktion, immunförsvar & trötthet & utmattning
Magnesium Elektrolytbalans, energiproduktion, nervsystem, muskler & proteinsyntes
Kalium Nervsystem, muskelfunktion & blodtryck
Selen Päls, sköldkörtelfunktion & immunförsvar

Hundens hjärthälsa

En näringsrik diet tillsammans med regelbunden motion och regelbundna kontroller hos veterinären är nyckeln till ett friskt hjärta. Några fördelaktiga ämnen för hundens hjärta inkluderar Kalium för upprätthållandet av normalt blodtryck, Kalcium som bidrar till normalt blodtryck och E-vitamin som skyddar celler från oxidativ stress. Dessa ämnen förekommer naturligt i till exempel banan, mjölk och frön, men de är lättare att ge till din hund i form av kosttillskott. Aminosyror som finns i proteiner, såsom L-karnitin och Taurin sägs också vara fördelaktiga för hunden hjärthälsa och Koenzym Q10 anses vara användbart eftersom det associeras med gott kolesterol.

Hundens ögonhälsa

Hundens ögonhälsa och syn är en annan viktig faktor för hundens välmående. De förlitar sig på sin syn lika mycket som vi människor gör och om synen försämras så påverkas deras allmänna välbefinnande. C- och E-vitamin kan ha stora fördelar för hundens ögon eftersom de skyddar cellerna från oxidativ stress. Några växtbaserade ingredienser som är bra för hundens syn är till exempel blåbär, som kan hjälpa till att skydda synen och stödja mörkerseende, samt lutein, eftersom det kan underhålla synen och motverka åldersrelaterad degenerering.

Motion

Utöver en balanserad diet är motion en av de viktigaste faktorerna för våra husdjurs hälsa och välmående. Hundar behöver en varierande mängd dagliga promenader, beroende på ras och ålder. Det rekommenderas i allmänhet att man ska gå ut med hunden minst 15 minuter, två gånger om dagen. Din fyrbenta vän kan också dra stor nytta av andra typer av motion, som att jaga bollar, springa runt i parken eller helt enkelt leka med en tuggleksak hemma.

Umgänge & hundträning

Har din vovve hundkompisar? Att umgås med andra hundar håller din lurviga vän glad och lär hunden ett gott beteende runt andra hundar. Det kan vara nödvändigt särskilt för valpar och unga hundar som fortfarande lär sig om världen och hur de ska uppföra sig. För att upprätthålla ett bra förhållande med din hund bör du även börja träna din hund redan vid ung ålder. Detta stärker ert band och lär dem ett gott beteende, som gör dem allmänt lyckliga och välmående.

Hygien

Hundar behöver givetvis inte duscha dagligen som vi människor, men vi behöver ändå upprätthålla deras hygien! Detta innebär även tandvård, som att borsta deras tänder, samt regelbunden pälsvård. Att borsta hundens päls och kolla deras hud spelar en viktig roll för deras allmänna hälsa och är ett bra sätt att försäkra dig om att de är friska. Det är också idealiskt för att hålla oönskade skadedjur som loppor, fästingar och kvalster borta.

Veterinärbesök

Grunden till att upprätthålla ditt husdjurs hälsa ligger i att ta väl hand om dem hemma, men du behöver också ta din hund till veterinären för regelbundna kontroller. Veterinären kan identifiera eventuella hälsoproblem och ge råd om hur de bör behandlas. Hundar behöver även regelbunden vaccinering och detta är speciellt viktigt för valpar.

Det finns flera sätt att ta hand om din hunds hälsa, försäkra dig bara om att du vet vad de behöver och hur du förser dem med det. Så länge du tar hand om din hund och ger dem tillräckligt med motion, en bra diet och regelbunden grooming så kommer de att ge dig obegränsad kärlek och tillgivenhet i gengäld. Visst låter det som ett bra avtal?

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.