Gratis frakt vid köp över 599 kr*

Loppor & Fästingar

Loppor och fästingar är definitivt en av de mer otrevliga sakerna din hund kan råka ut för. Dessa små otrevliga kryp är inte bara ganska äckliga, de kan också leda till klåda, obehag, smärta och, i värsta fall, till och med sjukdomar för din hund. Därför har vi tagit fram en serie produkter som kan hjälpa dig att hantera och motverka att dessa små parasiter blir ett problem för din hund. Håll din hund fri från fästingar och loppor med Animigo. Vi står även redo att besvara alla de frågor som du kan tänkas ha gällande våra produkter så att du ska känna dig helt trygg med din beställning!
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Vi vill alla att våra hundar ska vara lyckliga och välmående. Inget slår känslan av att se sin hund busa och vifta på svansen utan ett bekymmer i världen. Men, som du kanske vet, finns det många saker som kan orsaka stress och obehag för din hund, som får svansen att sluta vifta så entusiastiskt. Två sådana saker är loppor och fästingar. Dessa pyttesmå inkräktare vill inget annat än att smita in i din kompis päls och göra livet jobbigt för den. Så vad kan du, som stolt hundägare, göra för att sätta stopp för dessa plågoandar och se till att din hund viftar på svansen som aldrig förr? Här går vi igenom allt du behöver veta om loppor och fästingar. På nolltid kommer du att lära dig hur man skiljer dem åt, känna igen lopp- och fästingbett på din hund, känna igen symtomen på loppor och fästingar på din hund, och vad du kan göra föra att behandla och förebygga angrepp.

Att känna igen loppor och fästingar

Du kanske antar att loppor och fästingar är väldigt lika till sin natur, eftersom att de båda gömmer sig i din hunds päls och behandlar dem som ett billigt hotell. Men det stämmer inte riktigt. De är båda två vidriga små kryp som verkligen förtjänar din avsky, men de skiljer sig faktiskt åt ganska mycket.

Loppor

Som du kan se här ovanför är loppan verkligen en ond liten rackare. Eller tja, egentligen inte, den lever bara sitt liv och gör vad den gillar bäst. Tyvärr så går dock loppans livsval ofta ut över dig och din hund. En typisk dag i en loppas liv är att hoppa upp på ett passerande djur, bygga ett litet hem och sen försöka kolonisera hela djurets kropp. Loppor lägger nämligen ägg; väldigt många ägg. Det kan göra det svårt att bli av med dem eftersom att de ofta förökar sig helt okontrollerat. Även om du tror att du blivit av med dem räcker det med ett enda ägg för att invasionen ska börja på nytt. Och de tenderar att lägga ägg varje dag, vilket helt ärligt låter utmattande. Och det betyder att de kan ha återuppbyggt ett helt samhälle i din hunds päls inom loppet av bara ett par veckor. En loppinvasion kan leda till klåda och irritation som helt enkelt inte försvinner. Och det är verkligen inte trevligt.

Loppinvasionen börjar oftast när din hund kommer i kontakt med ett annat djur som drabbats av loppor. Det vara ett annat av dina husdjur eller ett vilt djur, som en råtta eller räv. Även om din hund inte kommer i direktkontakt med det drabbade djuret kan loppor ha fallit ur pälsen och ligger och väntar på ett nytt djur att invadera. Det kan vara i din trädgård, på din gårdsplan eller i parken. Ingenstans går man säker! Och eftersom att loppor är enastående hoppare krävs det bara ett enda välriktat hopp från en dräktig loppa för att de ska kunna börja ta över din hunds päls.

Tack och lov är loppor ofta lätta att upptäcka. Dom förökar sig så snabbt att du borde lägga märke till dem utan problem när de kilar runt i din hunds päls.

Fästingar

Loppor kan vara irriterande och ofta överväldigande på grund av sitt stora antal. Men fästingar är mycket värre. De är nämligen sluga små vampyrer som inte vill annat än att dricka din hunds blod - för att få ta del av näringen i det. Men medans den suger avger den också lite saliv ut i blodet. Det betyder att att flera olika sjukdomar kan föras över till din hund, vissa kan till och med ha en dödlig utgång för din hund. Vem kunde tro att en så liten varelse kunde vara så ondsint? Vi visste, och nu gör du det också.

Till skillnad från loppor, hoppar inte fästingar mellan olika djur. Istället föredrar de att gömma sig i gräs och annan grönska som finns till hands. Sen när din intet ont anande hund har oturen att passera förbi, går de till angrepp och biter sig fast. Sluga små kryp, eller hur? De har gott om tålamod också. De kan ligga och vänta i ett helt år utan att äta något alls. Fästingar agerar långsiktigt och är helt nöjda med att bara sitta och vänta på att ett lämpligt skrovmål ska passera förbi. Tyvärr, så kan det där skrovmålet vara din hund.

Ticks also don't multiply like fleas, so spotting them is going to be a lot harder. But, if you dig around in your dog's fur, you may spot them. Plus, you can even feel them if you run your finger over them, which is, frankly, pretty gross. But, at least you've caught the critter.

Tecken och symtom på loppor och fästingar på din hund

Du känner sannolikt din hund väl och känner igen hens vanliga beteende och personlighet. Så förhoppningsvis märker du snabbt om det är något fel. Men hundar kan vara konstiga och det kan vara svårt att märka ibland. Tack och lov ger loppor och fästingar tecken på att din hund har drabbats.

Loppor förökar sig som sagt väldigt snabbt. Det gör att stora områden hud blir irriterade, röda och kliande. Din hund kommer sannolikt att klia sig ovanligt mycket och intensivt. Så om du märker att den kliar sig mer än vad den brukar bör du kolla igenom det kliande området för att se vad som pågår. Loppbett kan också orsaka allergiska reaktioner för din hund, och det ihärdiga kliandet kan leda till att den tappar päls.

Fästingar, å andra sidan, kan vara svårare att upptäcka. Eftersom att de är så små och ihärdiga på att äta ser du dem ofta inte på en gång. Eftersom att fästingar kan smitta din hund med ett otal otrevliga sjukdomar kanske du först märker av det när din hunds humör förändras. De kan bli trötta, tappa aptiten och allmänt verka må dåligt.

Lopp- & fästingbehandlingar och förebyggande behandlingar för hundar

Nu känner du till farorna med dessa vidriga små kryp och du undrar säkert vad du kan göra för att förhindra att loppor och fästingar tar över din hunds päls. Men du behöver inte undra längre, vi har satt ihop en lista med otroliga lösningar som håller din vovve trygg från inkräktare.

Behandlingar

Schampo

Det bästa sättet att bli av med loppor och fästingar är att helt enkelt tvätta bort dem med ändamålsenligt schampo. En grundlig schamponering kommer åt att skrymslen och vrår och försäkrar att inga parasiter stannar kvar i pälsen. Ett naturligt schampo är det bästa valet eftersom att starka kemikalier kan skada din hunds päls och hud. Animigos Lopp- & Fästingschampo avlägsnar inte bara småkryp, det är också berikat med hudvårdande ingredienser som hjälper din hunds päls och hud att återhämta sig.

Spray

Om din hund blir lite besvärlig när det vankas bad eller dusch kan du alltid prova en Lopp- & Fästingspray. Precis som ett schampo kan Animigos formula hjälpa till att avlägsna dessa parasiter och samtidigt lugna och vårda din hunds hud. Bara spraya över hela pälsen ett par gånger om dagen tills din hund är parasitfri.

Förebyggande

Pulver

Om du är orolig över att din hund ska drabbas av loppor eller fästingar kan du förebygga det innan det ens har hänt med lite förebyggande pulver. Du kan enkelt tillsätta Animigos Fästingmedel i pulverform till hundens mat och lura din hund mot en parasitfri framtid. Det innehåller vitlök som loppor och fästingar hatar, och det hjälper till att hålla din hund glad och välmående.

Halsband

Eller så kan du utrusta din hund med ett lopp- och fästingavskräckande halsband. Animigos Fästinghalsband är en helt naturlig och bärbar lösning för att avskräcka de små vidriga krypen. Det har en växtbaserad formula som frigör fästingmedlet undet dagen och gör din hund mindre aptitretande och hemtrevlig.

Extra råd

Det kan kännas tillfredsställande att ta itu med problemen själv men att bli av med loppor och fästingar på egen hand är inte alltid så enkelt. Om du känner att problemen är överväldigande för dig och din hund ska du inte tveka att kontakta din veterinär. De kan behandla problemen på plats eller ge dig ytterligare råd på mer potenta behandlingar om problemen är allvarliga. Och var alltid försiktig när du avlägsnar loppor och fästingar själv. Att plocka bort en fästing kan lämna rester av parasiten i huden och göra problemen ännu värre.

Nu är du en sann lopp- och fästingexpert! Grattis! Nu kan du återgå till att njuta av livet och ha kul tillsammans med din hund, precis som det borde vara.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.