Animigo

Kan katter dricka grönt te?

I dessa dagar är välmående och naturläkemedel en del av vardagen. För bara ett årtionde sen uppfattades wellnessrörelsen som lite hipster eller snobbig. Idag är varje kontor fullt med örtteer infuserade med frukt, botaniska extrakt och superfoods. En del större affärer har hela gångar dedikerade till olika teer. Vi har verkligen kommit långt. Ett av de populäraste alternativen är grönt te och eftersom att du kan njuta av denna hälsosamma och lugnande dryck, vore det inte härligt om din katt också kunde göra det? Men innan du häller upp en kopp till din katt ska du läsa vidare för att upptäcka om katter kan dricka grönt te.

Varför borde katter dricka grönt te?

Grönt te har några fantastiska fördelar som kan fungera för katter, precis som för människor! Grönt te är naturligt rikt på antioxidanter som kan hjälpa till att rena deras kroppar från toxiner och orenheter. Sammansättningarna i grönt te kan också hjälpa till att sakta ned tillväxten av tumörer och döda cancerceller.

Och det är bara början. Det finns en uppsjö av fördelar med att dricka grönt te. Det kan hjälpa till att minska din katts risk att drabbas av hjärtsjukdomar. Grönt te kan hjälpa till att hålla blodtrycket på en normal nivå. Det kan också bidra till att motverka diabetes hos katter. Ja, om du inte redan visste det så kan katter också drabbas av diabetes.

Vi listar några andra fördelar här nedanför:

  • Kan hjälpa till att rena lungorna från toxiner
  • Hjälper till att upprätthålla en normal funktion i matsmältningen
  • Det naturliga flourinnehållet kan hjälpa till att hålla muninfektioner borta

Men det är framförallt seniora katter som kan få de mest betydande fördelarna. Utöver allt annat så har studier visat att grönt te kan förbättra katters kognitiva förmåga avsevärt. Så om din katt inte redan får i sig de örtigt gröna tebladen kanske det är hög tid att introducera dem! Och när du ändå håller på kan du ju brygga en kopp till dig själv också. Kom ihåg att flera av dess fördelar gäller för människor också!

Håll tummarna för att din katt gillar smaken. Den är inte för alla, inte heller för alla katter. Om de vänder bort nosen från bara doften av teet kan du istället prova ett kosttillskott för att boosta din katts hjärna. Brain Health från Animigo stöttar hjärnan och immunsystemets funktion och är perfekt för katter som börjar bli lite slöa i sinnet.

Hur mycket grönt te är bra för din katt?

Prova med en liten skål först. En del katter kanske bara dricker lite grann medans andra lapar i sig hela skålen. Men ge dem inte te direkt ur tekannan. De kommer bränna sig och aldrig se på dig med samma kärlek igen. Koka upp det och låt det svalna istället. Sen är det bara att servera.

Vilket gröna te är bäst?

Precis som vanligt te innehåller även grönt te koffein. Koffein är inte det bästa för katter. Vi rekommenderar att du letar efter koffeinfria alternativ så behöver du inte oroa dig över hur mycket koffein din fyrbenta vän får i sig. Håll dig till ekologiska märken eftersom att de är fria från insektsmedel och andra obehagliga ämnen som skulle kunna vara skadliga för din katt.

Så nu vet du att katter kan dricka te, alla hälsofördelar det kan ge dem och hur du brygger och ger det till dem. Smaklig testund!