Gratis frakt vid köp över 699 kr

Immunsystem

Ett optimalt fungerande immunsystem är A och O för att din hund ska hålla sig frisk och orka stå emot sjukdomar och infektioner. Här hittar du allt du behöver för att hjälpa till och stärka din hunds immunförsvar inifrån med helt naturliga och effektiva kosttillskott som tagits fram särskilt för att boosta din hunds immunsystem. Vi fokuserar på att endast tillhandahålla kvalitetssäkrade och beprövade produkter med naturliga ingredienser så att din hund ska få den bästa möjliga stödet mot ett högre välbefinnande. Om du har några frågor gällande våra produkter så är du mer än välkommen att komma i kontakt med oss. Vi står redo att besvara alla dina frågeställningar, oavsett deras karaktär.
Läs mer

Alla produkter i denna kategori

Grunden för att må bra ligger i att ha ett sunt immunsystem. Detta gäller alla djur, oberoende av livsstil. För din hund är immunsystemet som en sköld som skyddar dem och hindrar dem från att bli sjuka, så att de kan njuta av ett friskt och lyckligt liv. Genom att följa några nödvändiga steg för din fyrbenta vän och stödja immunsystemet hos din hund kan du hjälpa till att boosta immunsystemet och öka deras livslängd.

Vad är hundens immunsystem?

Immunförsvaret är egentligen en benämning som beskriver alla aktiva komponenter i kroppen som arbetar för att skydda kroppen från sjukdomar. När din hund känner sig lite hängig och sedan återhämtar sig efter en tupplur och lite avkoppling, är det ett exempel på hur hundens immunsystem fungerar. Immunförsvaret bildas av kroppens naturliga försvar. Precis som med alla invecklade systemen i kroppen, klarar dock inte heller immunsystemet nödvändigtvis alltid av att avvärja alla hot från infektioner och sjukdomar. Hundens immunsystem kan dra nytta av ytterligare stöd för att säkerställa att det fungerar på bästa möjliga sätt för din fyrbenta vän, och rutiner som ökar hundens immunsystem är mer än välkomna.

Risker för hundens immunsystem

För att förstå hur man bäst kan förbättra och bibehålla hundens immunsystem måste du först förstå vilken typ av faktorer som kan medföra en risk för din hunds immunsystem i första hand. Dessa inkluderar:

Ålder

Åldrandet har en inverkan på alla av faktorer i din hunds liv som ledhälsa, matsmältning och aktivitet och immunsystemet är förstås inget undantag. När din hund blir äldre är det ett faktum att kroppens funktion blir mindre effektiv i allmänhet, vilket gör den mer känsligt för miljön och därmed blir hunden mer benägen att drabbas av otäcka åkommor och infektioner. Det är viktigt att ha detta i åtanke när du tar hand om din hund. När de är unga är det viktigt att de bygger upp sin naturliga immunitet genom att exponeras för miljön omkring dem, men när de når en högre ålder behöver de istället extra skydd och yttre stöd för immunsystemet kan vara till stor hjälp.

Sjukdomar

‘Men ska inte immunsystemet ta hand om det?’ Ja det har du rätt i, men det är oundvikligt att din hund blir sjuk ibland, sjukdomar leder till att hundens immunsystem upplever en naturlig immunförstärkning för hundar i form av naturlig exponering, men sjukdomar försvagar immunsystemet över lag.

Tänk dig att din hunds immunsystem är som en intern polisstyrka och sjukdomar är de jobbiga brottslingarna. Om din hunds immunsystem fokuserar på att bekämpa en sjukdom, kommer uppkomsten av en annan sjukdom inte att kunna få full uppmärksamhet. I de fall då din hund är sjuk och immunsystemet redan jobbar för fullt är det viktigt att vidta åtgärder för att förhindra att ytterligare besvär dyker upp, samt att boosta immunsystemet så mycket som möjligt. På grund av detta är sjukhus och veterinärmottagningar väldigt hygieniska och detta är även orsaken till att man vanligtvis behöver vila, medicin och rikligt med hälsosam mat för att krya på sig.

Diet

På tal om mat, så kan dieten ha en avgörande effekt för din hunds immunsystem. Om din hunds diet till exempel är väldigt processad kan det leda till mer skada än nytta i form av fria radikaler (mikroskopiska element som finns i föroreningar, UV-strålar, rök osv.) som skadar din hunds kropp på cellulär nivå. Det går dock också att stödja immunsystemet med rätt diet, och kost är ett utmärkt exempel på en naturlig immunförstärkning för hundar. Genom att äta en balanserad kost full av naturligt framställda råvaror, eller rikligt med mat som är speciellt avsedd för att bygga upp din hunds immunsystem, kommer din hund sannolikt att få i sig en stor mängd antioxidanter. Dessa aktiva ämnen hjälper till att stödja immunsystemet och bekämpa cellulära skador hos din hund. Att hunden ska få njuta av effekten av en bra diet är dock beroende av ägarens val! Om du väljer att ge din hund billig och processad mat, kan du begränsa din hunds immunsystem, på samma sätt som du skulle kunna förbättra det med en balanserad och hälsosam mat för hundens immunsystem.

Motion

Hur galet det än låter, så kan motion faktiskt vara dåligt för din hunds immunsystem i vissa situationer! Detta betyder givetvis inte att du bör hålla din hund i soffan av rädsla för att göra dem sjuka; motion ger en naturligt boost för hundens immunsystem, eftersom det hjälper till att förbättra till exempel matsmältnings- och cirkulationssystemet. Många är dock inte medvetna om att man även kan få för mycket motion. Den energi som din hund intar från sin mat ska delas mellan rörelser, hormoner, enzymer, reproduktion och immunsystemet. Om din hund använder för mycket av den dyrbara energin till att motionera, finns det mindre energi övers för immunsystemet, vilket kan leda till en större risk för hälsan. Detta är ett problem som lätt kan hanteras genom att bara ändra mängden motion eller öka matintaget.

Hur kan jag förbättra min hunds immunsystem?

Att ta hand om allmänt friska hundars immunsystem är lika enkelt som att ta hand om ditt egna. Det finns dock några väldigt enkla förebyggande åtgärder som du kan ta dig till för att säkerställa att din hund får tillräckligt skydd. Först och främst bör du försäkra dig om att din hund får en välbalanserad diet. Kom ihåg att alltid läsa innehållsförteckningen när du köper hundmat och försök undvika processad mat. Ju naturligare du kan göra din hunds kost, desto mera immunitetsskyddande antioxidanter kommer den troligtvis att innehålla, vilket hjälper till att stödja din hunds välmående från insidan. Du bör även ge en kost som är anpassad till din hunds livsstil. Om de är väldigt aktiva behöver de ett större näringsintag än normalt, och om de är på den lata sidan så behöver du inte vara rädd för att minska portionerna.

Motion är också väldigt viktigt för din hunds immunsystem. Regelbunden motion och promenader är en utmärkt naturlig immunförstärkning för din hund, det skyddar kroppen samtidigt som det är kul för både dig och din fyrbenta vän. Kom dock ihåg att inte överanstränga din hund eftersom det kan ha motsatt effekt och till och med försvaga deras immunsystem.

Utöver detta finns det speciella hundfoder med tillsatta näringsämnen och vitaminer för hundar. Det finns även ett brett utbud av tillskott för hundens immunsystem som kan fungera som ett tillägg till deras dagliga diet och kan ha en stor inverkan på deras framtida hälsa. Hundvitaminer och kosttillskott som stärker immunsystemet hos hundar är speciellt användbara för åldrande och sjuka hundar, eftersom de hjälper till att ge en extra boost åt det interna systemet så att det kan skydda kroppen. Väldigt aktiva hundar kan också behöva ett extra tillskott. B-vitamin till hundar är ett populärt tillskott som stödjer immunförsvaret och dessutom kan vara bra för pälsen. Det är bäst att hålla sig till naturliga tillskott som innehåller vitaminer, mineraler och botaniska ämnen som Echinacea, som boostar immunsystemet.

* Resultaten från våra produkter kan variera beroende på användaren. Läs mer här.